Amikor ellátogat egy weboldalra, az információkat tárolhat vagy gyűjthet be a böngészőjéről, amit az esetek többségében sütik segítségével végez. Az információk vonatkozhatnak Önre mint felhasználóra, a preferenciáira, az Ön által használt eszközre vagy az oldal elvárt működésének biztosítására. Az információ általában nem alkalmas az Ön közvetlen azonosítására, de képes Önnek személyre szabottabb internetélményt nyújtani. Ön dönti el, hogy engedélyezi-e meghatározott típusú sütik használatát. Bővebben 

Hogyan rendezzük be a gyerekszobát?

csingiling.hu
Hogyan rendezzük be a gyerekszobát?

Íme néhány tipp, amit érdemes figyelembe venni a gyerekszoba berendezése során!

A gyermek ágyának elhelyezése a gyerekszobában fontos szerepet játszik a szoba ergonómiájában és funkcionalitásában.
Itt van néhány fontos szempont, amiket érdemes figyelembe venni az ágy elhelyezése során:

  1. A gyerekszobában a gyermek ágyát általában a szoba legnagyobb, legnyugodtabb szegletében érdemes elhelyezni, hogy a kicsi nyugodtan tudjon aludni éjszaka. Az ablak közelébe azért nem érdemes tenni az ágyat, mert -nem megfelelő nyílászárókkal felszerelt szobában- a hideg levegő befújhat az alvó gyermekre, ahogy az sem ideális, ha közvetlenül a radiátor előtt van az ágy. 

  2. gyerekágy helyét a szoba közepén vagy a falhoz állítva érdemes kialakítani. Ha falhoz toljuk az ágyat, úgy több hely marad a szobában játszásra és egyéb tevékenységekre. Kárpitozott gyerekágyink között több olyan modellt is talál, amelyek térbe állítva is elhelyezhetők, nem csak falhoz tolva. A fa-és bútorlap gyerekágyak mindegyike lehet térben álló is.

  3. A sarokba is helyezhetjük a gyerekágyat, hogy még több hely maradjon a szobában, de fontos, hogy megfelelően ki legyen használva tér. Könnyen hozzáférhetők maradjanak a játékos polcok és ruhás szekrények is.

Ami a gyerekszoba többi részét illeti, itt van néhány ötlet, hogy hogyan lehet a szekrényeket és kisbútorokat elrendezni:

  1. Határozzuk meg a szoba különböző területeit (játszósarok, tanulósarok, pihenőhely), és gondoljunk arra, hogyan tudja azokat a gyermek majd jól kihasználni. 

  2. Érdemes a gyermek mindennap használt játékait könnyen hozzáférhető, nyitott polcokon vagy játéktárolókban tárolni, hogy önállóan, felnőtt segítsége nélkül is elő tudja venni azokat

  3. A játszósarokban érdemes kisasztalt, kisszéket is elhelyezni a gyermek számára. Fontos, hogy már kicsi korban az asztal melletti munkára szoktassuk pl. a rajzolás, színezés ideje alatt. Egy összefirkált padló, fal vagy gyerekágy kitakarítása igen problémás lehet.

  4. A gyerekszoba berendezésénél fontos, hogy az biztonságos legyen a gyermek számára. Az éles sarkokat és a túl nehéz bútorokat érdemes elkerülni a játékra szánt térben. Ha lehet, akkor olyan bútorokat válasszunk, amelyek nem borulékonyak, vagy rögzíthetők a falhoz. A magasabb gyerekbútorok falhoz való rögzítését ne mulasszuk el, mert a gyermekek igen mozgékonyak, amire tudnak, fel is fognak mászni!

  5. . A szoba dekorálásával érdemes megfontolni a gyermek korát és érdeklődési körét is, hogy a szoba is személyre szabott legyen.

  6. Fontos, hogy a gyerekszoba megfelelő világítást kapjon. A túl erős vagy túl halovány fényű lámpák sem jó megoldások. 

A gyermek szobájának berendezésekor vegyük figyelembe a gyermek életkorát, érdeklődését, szokásait és a rendelkezésre álló helyet. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyerekágy választás Gyerekszoba
Az oldal tetejére