Amikor ellátogat egy weboldalra, az információkat tárolhat vagy gyűjthet be a böngészőjéről, amit az esetek többségében sütik segítségével végez. Az információk vonatkozhatnak Önre mint felhasználóra, a preferenciáira, az Ön által használt eszközre vagy az oldal elvárt működésének biztosítására. Az információ általában nem alkalmas az Ön közvetlen azonosítására, de képes Önnek személyre szabottabb internetélményt nyújtani. Ön dönti el, hogy engedélyezi-e meghatározott típusú sütik használatát. Bővebben 

Kárpitos bútoraink tisztítási útmutatója: Tippek és trükkök

Kárpitos bútoraink tisztítási útmutatója: Tippek és trükkök

A legjobb módszerek a kárpitos bútorok tisztításához, a hosszú élettartamért.


Megtudhatja hogyan kell szárazon és nedvesen tisztítani, valamint mikor érdemes szakembert hívni.

A bútorok kárpitjának tisztítása fontos a hosszú élettartam és a jól megszokott megjelenés megőrzése érdekében. Az alábbiakban bemutatok néhány módszert a kárpit tisztítására:

  1. Porszívózás: Érdemes időközönként kiporszívózni a kárpitotot egy megfelelő fejjel. Így eltávolíthatjuk belőle a port és a bele kerülő morzsákat. Ez megelőzheti a foltok és a szennyeződés kialakulását.

  2. Száraz tisztítás: használjunk kárpittisztító habot a szennyeződések eltávolítására. A kínálatunkban lévő összes kárpit tisztítható habbal. Fontos azonban követni a kiválasztott tisztító termék használati utasításait. A hatóidők betartására fokozottan ügyelni kell!

  3. Nedves tisztítás: az eco bőr kárpit egyszerűen, egy enyhe szappanos vízzel és egy puha szivaccsal tisztítható. Törölje át a területet, majd érdemes egy tiszta törülközővel vagy papírtörlővel felitatni róla a nedvességet.

  4. Gőztisztítás: egy gőztisztító gép hatékonyan távolíthatja el a makacs foltokat és a mélyen ülő szennyeződéseket a textilből. Manapság már sok porszívó rendelkezik kárpittisztító adapterrel. Ha nincs saját gépe, megfontolhatja a kölcsönzést is. Ezek az ipari gépek csodát tesznek a makacs foltokkal. Manapság vannak már erre specializálódott szakemberek, akik házhoz is mennek saját gépeikkel, ha nem szeretne Ön bajlódni a foltokkal.

Záró gondolat a kárpittisztításról: ha szennyeződés érte a kárpitot, érdemes a lehető leghamarabb foglalkozni vele. A kárpitba már beleszáradt foltok nehezebben tisztíthatók ki. Gondoljunk csak egy csoki pudingra vagy üdítő italokra és a bennük lévő ételszínezékekre. Makacs elszíneződés esetén szükséges lehet a tisztítási folyamatot megismételni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyerekágy választás Gyerekszoba
Az oldal tetejére